Pauls-levenswerk-hader.jpg

Paul's levenswerk

Het verhaal van restaurant de Leuf is het verhaal van familie van de Bunt, en niet in de laatste plaats van Paul van de Bunt, die op 10 april 2014 onverwachts overleed. Een stukje historie van de Leuf vindt u op deze pagina.

Klik op onderstaande link voor het hele verhaal over de drijvende kracht achter het ontstaan van ons mooie restaurant, gepassioneerd autodidact, de legende, Paul van de Bunt. 

Klik hier om te openen

1976 Paul van de Bunt opent zijn eerste zaak: Restaurant Le Chat Noir in Haarlem
 
1985 De tweede zaak wordt geopend: De Eetkamer van Haarlem
 
1988 Le Chat Noir en De Eetkamer van Haarlem worden verkocht en er wordt een nieuwe aankoop gedaan: een monumentale vakwerkboerderij uit het jaar 1769. Deze boerderij draagt de toepasselijke naam ‘De Leuf, Limburgs dialect voor de overkapping tussen de poort en het woonhuis van een boerenhoeve
 
1988 Restaurant De Leuf wordt gestart
 
1996 De Leuf ontvangt de eerste Michelinster
 
2007 De tweede Michelinster voor De Leuf wordt behaald
 
2009 Sandra van de Bunt wordt in dit jaar uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het Jaar’ door restaurantgids Gault Millau
 
2009 Paul en Sandra brengen het boek ‘Reis naar de Sterren’ uit; een verslag van een reis die zij maakten langs 54 sterrenrestaurants in Europa
 
2009 @telier Paul van de Bunt’ wordt geopend. Hier worden diverse culinaire workshops, masterclasses en kookdemonstraties gegeven
 
2012 Paul van de Bunt behaalt zijn Meesterkok titel
 
2013 Paul van de Bunt wordt uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’ door restaurantgids Gault Millau
 
2013 Oktober: 25 jarig jubileum van Restaurant De Leuf
 
2013 De Leuf wordt voor de derde maal gerenoveerd en wordt voorzien van een nieuwe stijl en een vernieuwd interieur
  

 

 

deleuf-bottom.jpg