onsverhaal_header.jpg

Ons verhaal

Het verhaal van Restaurant de Leuf is het verhaal van de familie van de Bunt. Én van een ambitieus team dat de ‘De Leuf-familie’ compleet maakt...

Een kleine reis terug in de tijd met Restaurant De Leuf | van de Bunt

collage_ons-verhaal-Robin_20190905.jpg

Januari 2018 | Een nieuwe fase breekt aan met Robin van de Bunt ‘achter de kachel’.

Na gewerkt te hebben bij Bord’eau** en Tribeca** en met de ervaring van een culinaire wereldreis op zak, keert Robin terug naar Ubachsberg om het stokje over te nemen van Bas van Kranen en zijn vader op te volgen in de keuken van Restaurant de Leuf.

Een nieuwe fase breekt aan voor familiebedrijf De Leuf

Een traditie van passie, perfectionisme & onaflatende nieuwsgierigheid

April 2014 - december 2017 | Samen verder bouwen

Op 10 april 2014 overlijdt - totaal onverwacht - Paul van de Bunt. Gesteund door haar team, besluit Sandra hun zaak, hun levenswerk voort te zetten.

Robin van de Bunt keert tijdelijk terug naar De Leuf en Bas van Kranen, die ruim 2,5 jaar lang als Paul’s rechterhand in De Leuf heeft gekookt neemt het roer over in de keuken. De gezamelijke passie en vastberadenheid van het hechte team werpen hun vruchten af. De Leuf wordt in het najaar van 2014 met een Michelinster gewaardeerd en het team weet tijdens de Horecava de meest prestigieuze kookwedstrijd om 'de Gouden Koksmuts te winnen. Eind 2016 wordt Bas door Gault Millau uitgeroepen tot ex aequo Talentvol Chef van het jaar

Restaurant de Leuf is “alive and kicking”!

collage_ons-verhaal-2017-2017_20190905.jpg

Koken, met respect voor smaak & ingrediënt, trouw aan de seizoenen

over_img3.jpg

1988 - 2014 | De start van Paul & Sandra’s De Leuf

In 1988 starten Paul & Sandra van de Bunt in de -inmiddels welbekende- monumentale vakwerkboerderij uit het jaar 1769 in Ubachsberg hun restaurant De Leuf. Acht jaar later, in 1996, krijgt De Leuf de eerste Michelinster en in 2007 volgt de tweede. Ook Sandra’s waardevolle rol als gastvrouw blijft niet onopgemerkt, ze wordt in 2009 uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het Jaar’ door restaurantgids Gault Millau.

Een reis lang de 54 driesterrenrestaurants in Europa, levert het prachtige boek ‘Reis naar de Sterren’ op, dat in 2009 verschijnt.

In 2012 behaalt Paul zijn titel als Meesterkok en een jaar later wordt hij door Gault Millau uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’ door restaurantgids Gault Millau.

footer-rood-team.jpg