2017-Blog-header.jpg

Quay- Genieten aan de kade

Eén van Australië's meest geprezen restaurants is restaurant Quay, waar Peter Gilmore al jaren met veel succes de scepter zwaait in de keuken. Een absolute 'Must-do' op ons programma dus!

Het Diner - We gaan van start!

Het menu werd voorafgegaan door een amuse: Pancetta met vongole met crème van gefermenteerde mais. 
Ook kregen we erg goed zuurdesem brood met gezouten boter en zout met zeewier, gedroogde kruiden en bloemen ernaast. Het was echt genieten om na lange tijd weer eens écht lekker brood te eten!

Een erg leuke verrasing was dat we namens de Nederlandse keukenchef -Robert Kabboord- twee extra gerechtjes aangeboden kregen. Hij was helaas zelf niet aanwezig in verband met de uitreiking van 'The Worlds 50 best Restaurants', de dag ervoor in Melbourne. (Waar Quay momenteel de 95e plaats inneemt)

Ons eerste gerechtje (het eerste extra gerecht) was een salade van slow cooked wortel met geitenkaas, amandel en sherry caramel

Als tweede gang hadden we;

- Gepocheerde kip met kool, gerookte aubergine creme, zeewier en oscietra kaviaar
- Rauw gerookte tartaar van wagyu met mierikswortel creme fraiche en rauwe funghi

Onze derde gang was:
- Congee van oester met black lip abalone (schelpdier), palm hart en black vinegar
- Langzaam gegaarde kwartel met gezouten kastanje, brioche pap en krokant van zaden

 

Het vierde gerechtje was weer een extra gerecht: 
Langzaam gegaard varken, met gefermenteerde paddestoelen custard en jonge noten

Het vijfde gerecht was:
- Lam met aubergine, zeewier, spinazie en black garlic
- Marray kabeljauw met gebakken shimonita uien, zuiderse inktvis en sake 

Nieuwsgierig naar meer koos Thijs voor een extra dessert en ging ik voor de kaas. Ik kreeg een selectie van vijf verschillende kazen geserveerd met verschillende soorten crackers.
Als desserts kreeg Thijs eerst -één van de signature-dishes van het restaurant het 'Snow egg'; een ei gemaakt van guave, gevuld met een coulis van guave en poeder van amandelen - geserveerd op gepocheerde merengue met vanillecustard en een granita van guave. 
Het tweede dessert bestond uit mangosteen, kokosnoot, groene peer en schotsen van bevroren melk, en acht texturen van chocoladecake.

 

Veel gezien, geproefd en geleerd weer. Voldaan van alle extra's hadden we zelfs geen ruimte meer voor een kopje koffie of thee na. 
Op naar ons volgende culinaire eet-avontuur!

 

reisvanrobin-footer.jpg