2017-Blog-header.jpg

Vijf dagen Vietnam

We vlogen naar Ho Chi Min City, gelegen in het zuiden van Vietnam. Toen we op het vliegveld ons visum moesten laten accepteren kwamen we meteen terecht in een hectische drukte van hopen mensen die, net als wij, op het vliegveld stonden te wachten... en dat bij een graad of 28! Toen we de hectiek van het vliegveld achter ons konden laten begon het leuk te worden, het zonnetje scheen en een taxi bracht ons naar ons hostel, gelegen in een echte 'backpackersstraat'. Gezellig druk en vol van cafés en eettentjes.

 

Nadat we ons in het hostel even hadden opgefrist was het tijd de stad te verkennen. Meteen vielen we voor het waanzinnige streetfood waar het land om bekend staat. Praktisch zij aan zij, staan de mensen achter hun kraampje met de mooiste, lekkerste dingen. Pho, Ba mihn, Loempia's, Varkensspiesjes, Gedroogde inktvis... Ook de Vietnamese terrasjes bevielen ons uitstekend: een paar plastic stoeltjes waar je voor nog geen euro al kunt genieten van een biertje met rijst, beef en pickels... Heerlijk en extreem goedkoop. (wat het toch extra leuk maakt om van elke dag een 'streedfood'-estafette te maken!) Naast de kraampjes op straat zijn er ook hele gave rooftop-terrassen waar je vanaf een relaxte hoogte uitkijkt over de kleurrijke hectiek van de stad. (Deze zijn iets duurder natuurlijk, maar voor Europese begrippen nog steeds super goedkoop)

Op vrijwel straathoek zijn motoren te huur (of te koop) om de omgeving te verkennen. Vijf dagen hebben we rondgetoerd om de stad en de omgeving in te duiken. Fantastische ritten die ons een beeld gaven van het 'echte' Vietnam. Zodra je het centrum uit rijdt is er al bijna geen toerist meer te bekennen en wordt je omringd door locals. Veelal locals die -ogenschijnlijk- zelden een westerling hebben gezien en nieuwsgierig zwaaien, praatjes aanknopen en met je op de foto willen. Echt ongelooflijk lieve, vriendelijke mensen hebben we ontmoet!

Ook binnen onze toeristische 'bubble' waar het hostel zich bevond hebben we ons zoveel mogelijk laten leiden door de lokale bevolking. Tegenover ons hostel had een ontzettend lieve, keihard werkende dame een hostel / wasserette én smoothiebar. Al snel waren we vaste gast en voorzag ze ons tweemaal daags van de nodige vitamientjes met een heerlijke vers gemaakte smoothie. We hebben daar ook gevraagd waar je lekker lokaal kon eten, wat resulteerde in -hoe kan het ook anders- veel fantastische dinertjes op straat! Toch echt het leukst, lekkerst en voordeligst. Onder de culinaire activiteiten o.a. beef salad, spicy chicken, beef mango salad, schelpjes met serre-noodels en garnalen, verse vis van de bqq, rice vegi rolls, gebakken rijst en nog veel meer.

 

Na vijf heerlijke dagen vervolgen we onze reis per trein naar Da Nang. In 3 weken reizen we van het zuiden helemaal naar Hanoi, in het noorden van Vietnam (circa 1900km). Vanuit Hanoi vliegen we door naar Bangkok. (Een harde deadline dus!) Als we in Da Nang zijn zitten we ongeveer halverwege, goed op weg.

Wanneer we Da Nang precies bereiken is trouwens nog even spannend... de reis zou circa 17 uur duren, maar op het moment van schrijven zitten we bijna 24 uur in de trein! (Wij gaan echt nooit meer klagen over de NS;) We hebben in ieder geval ruim de tijd gehad weer eens wat belevenissen op papier te zetten... wordt vervolgd!

Met culinaire groet,
Robin van de Bunt en Thijs Gerards

Volg ons ook op Snapchat: Robinvdbunt / Buzz29t 
of Facebook: www.facebook.com/robin.vandebunt www.facebook.com/thijs.gerards

 

reisvanrobin-footer.jpg