2017-Blog-header.jpg

Japan here we come!

De eerste week van onze reis, belooft meteen een memorabele (en volle!) week te worden! Jeannette Stakenburg, culinair expert Japan, heeft een waanzinnig programma voor ons samengesteld.

Jeannette is een oude bekende die jaren geleden, tijdens een trip die ze maakte als Senior Purser bij KLM, mijn vader (Paul van de Bunt) uitnodigde voor een 'guided tour' door haar geliefe Japan. Gedurende 4 dagen liet ze hem van alles zien en uitgebreid kennis maken met de Japanse keuken. Een aantal jaar later heeft ze ook Bas (van Kranen) rondgeleid. Inmiddels werkt ze niet meer als Senior Purser, maar combineert ze haar liefde voor koken en voor Japan in haar kookworkshops en Japanreizen (Bezoek voor meer info: www.japanculinair.nl). Naar ik heb begrepen een absolute aanrader voor iedereen die de Japanse keuken van dichtbij beter wil leren kennen. We gaan het meemaken!

Het programma is in elk geval veelbelovend, een mix van toeristische highlights en culinaire uitstapjes. 
Een willekeurige greep uit ons weekprogramma:

Direct na aankomst al brengen we een bezoek aan de Narita San Tempel en gaan we gelakte paling proeven. De dagen erna bezoeken we Ginza en Omotesando (met o.a. een mooie sakewinkel), lunchen we met sushi-aan-de-lopende band bij Heiroko Sushi, brengen we een bezoek aan Negi Akasaka, bezoeken we de hoogste toren ter wereld en proeven we Japans bier bij de oudste 'westerse stijl' bar van Tokyo. We dineren bij Gonpachi, waar ooit een scene uit Kill Bill werd opgenomen, bezoeken de Tsukiji vismarkt en krijgen een kookworkshop van Shuji Ozeki bij Mrs. Michiyo Yano. We maken natuurlijk een dagtocht naar Kyoto en bezoeken Osaka waar we, na een bezoek aan Osaka Castle, met Okonomiyaki dineren bij Kiji "onder de grond" en een traditioneel tofu diner zullen proeven bij Ume no Hana. 

Inderdaad... teveel om op te noemen! Jeannette heeft ons 2 A4'tjes programma aangeleverd vol niet-te-ontcijferen namen en adressen, spannend klinkende gerechten 'die we móeten proeven', bijzondere eettentjes, winkels en uiteenlopende bezienswaardigheden. We laten ons verrassen en houden u op de hoogte van onze Japanse belevenissen!

reisvanrobin-footer.jpg