2017-Blog-header.jpg

BLOG | De Reis van Robin

De afgelopen jaren heb ik de kans gekregen om me te ontwikkelen in verschillende topbedrijven. Begin 2017 vond ik het tijd om de wereld in te trekken om de verschillende eetculturen, ervaringen en inspiratie op te doen. Van januari tot mei heb ik met jeugdvriend Thijs Gerards 4 maanden door Azie en Australie gereisd. Verslagen van deze trip én mijn verdere reis terug naar de keuken van Restaurant de Leuf kunt u hier teruglezen. Volg me ook op Snapchat: Robinvdbunt of Facebook

Met culinaire groet,
Robin van de Bunt

10-07-2017 | Aan de Bak(ker) bij Koos & André

In mijn missie nog zoveel mogelijk te leren voordat ik terugkeer in de keuken van De Leuf, leek het me -in navolging van mijn stage bij de slagerij- interessant om twee weken mee te lopen bij een bakkerij. En bij wie beter dan bij onze eigen, zeer gewaardeerde, broodleverancier bakker Koos van Eijndhoven? 

Lees meer →

 

14-06-2017 | Aan de slag bij Slagerij Ter Weele

Na vier maanden te hebben gereisd, was ik er écht weer aan toe om de handen uit de mouwen te steken en aan het werk te gaan. Hoewel onze trip natuurlijk een onvergetelijke ervaring was, blijkt  vier maanden niet werken, niet helemaal mijn ding!

Lees meer →

 

10-05-2017 | Onze beleving bij Restaurant André - Singapore

Als zogenoemde ‘kers op de taart’ van onze prachtige reis, hadden we tijdens ons verblijf in Singapore de kans om kennis te maken met chef André Chiang. Een Internationaal gevierd chef, van Taiwanese afkomst en eigenaar van zes restaurants waaronder het bijzondere Restaurant Andréin Singapore. 

Lees meer →

 

03-05-2017 | Singapore - Coming Home...

29 April, de verjaardag van Thijs. De wekker gaat om zes uur ’s ochtends. Tijd voor onze laatste stop: Singapore! Terug naar Azië, daar staan we met alle liefde vroeg voor op… (we houden van Azië!!) Om half elf vertrekt het vliegtuig en na een vlucht van zo’n 8,5 uur landden we rond half vijf lokale tijd in Singapore.

Lees meer →

 

01-05-2017 | Sydney-Melbourne-Sydney

Na een te gekke tijd in Bali, vertrokken we op zondag 2 april naar Sydney om van daaruit Australië te verkennen.

Lees meer →

 

26-04-2017 | A trip 'Down Under' [Video]

Het einde van een waanzinnige reis komt langzaamaan weer in zicht. We kijken nog even terug op de highlights van onze trip door Australie, met o.a. Sydney, Restaurant Quay, Melbourne, Automata en de schitterende Blue Mountains.

Lees meer →

 

13-04-2017 | Quay- Genieten aan de kade

Eén van Australië's meest geprezen restaurants is restaurant Quay, waar Peter Gilmore al jaren met veel succes de scepter zwaait in de keuken. Een absolute 'Must-do' op ons programma dus!

Lees meer →

 

06-04-2017 | Onze ervaringen bij Restaurant Locavore in Ubud

Eén van de geplande activiteiten waar we met ongeduld naar uitkeken was een bezoekje aan restaurant Locavore, één van de beste restaurants van Bali, gerund door een Nederlandse en een Indonesische chef.

Lees meer →

 

03-04-2017 | Vietnam in vogelvlucht [Video]

Onze belevenissen in het bijzondere Vietnam in vogelvlucht; Hanoi, Da Nang, Hoi An, Hue, My Son, Ho Chi Min City én het schitterende ha Long Bay

Lees meer →

 

03-04-2017 | "Beachclub Bali" [video & verslag]

Na een aantal weken op hoog tempo te hebben rondgereisd waren we wel toe aan een zogenoemde ‘pas op de plaats’. Vier weken lang een vaste plek…een nieuw avontuur... Bali!

Lees meer →

 

27-03-2017 | Going down South

Ons volgende stop was het zuiden van Thailand. Vanuit Chiang Mai vlogen we naar het zuidelijke kustplaatsje Krabi. We hadden begrepen dat zowel Krabi, als het nabijgelegen Kho Lanta niet al te toeristisch zouden zijn.

Lees meer →

 

10-03-2017 | Trekking Thailand

Na een heerlijke tijd in Vietnam, was het tijd voor het volgende avontuur: Thailand. We begonnen in Bangkok en vanaf dat moment werd het alleen maar mooier...!

Lees meer →

 

02-03-2017 | Proevend, zonnend & kajakkend door Vietnam!

Na een treinreis van 24 uur zijn we eindelijk aangekomen op onze bestemming Da Nang, waar we drie dagen en twee nachten zouden verblijven. Eenmaal aangekomen bij ons hotel, hebben we - ongeduldig van de vele vertraging- direct een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen.

Lees meer →

 

13-02-2017 | Vijf dagen Vietnam

Na een week Hongkongs 'high-life' beleefd te hebben waren wij - én onze snel leeglopende portemonnee - toe aan de volgende stop; Vietnam.

Lees meer →

 

06-02-2017 | [VIDEO] A taste of Hongkong

Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden hier weer een videoverslagje van ons bezoek aan Hongkong! Een waanzinnig indrukwekkende stad en ook culinair de moeite waard met veel fantastisch streetfood en Michelinrestaurants als Amber**, Peking Garden* en Lung King Heen***

Lees meer →

 

30-01-2017 | Avond met een Amberkleurig randje

Vorige week waren we te gast bij restaurant Amber, waar de Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus sinds 2005 de sterren van de hemel kookt. Een heerlijke avond die we maar al te graag met jullie delen!

Lees meer →

 

23-01-2017 | [VIDEO] Week 1: Japan here we are!

Hier een korte, visuele impressie van een waanzinnige eerste week in Japan.
Met speciale dank aan onze culinaire Japan-guide Jeannette Stakenburg, voor het fantastische programma en de gezelligheid!

Lees meer →

 

20-01-2017 | Onze eerste belevenissen in Japan...

Onze eerste week is - zoals verwacht- voorbijgevlogen! Wat een totale waanzinnige overdosis aan indrukken, ervaringen en smaken... Jeannette heeft de behendigheid om voor een maand aan ervaringen met Japanse efficiëntie in een paar dagen te proppen. Nog vol van onze belevenissen in Narita en Tokyo staan we alweer op het punt om in de trein naar Osaka te stappen. Voordat het zover is geven we een klein inkijkje in onze eerste week aan de hand van een paar (willekeurige!) hoogtepunten;

Lees meer →

 

13-01-2017 | Klaar voor de start!!

Om bij de vele geplande bezoeken niet met lege handen aan te komen hebben we een kaartje laten maken. Hierin wordt een korte introductie van onszelf en onze reis gegeven en komt natuurlijk ook die fantastisch inspirerende "Reis naar de Sterren" van mijn ouders aan bod.

Lees meer →

 

06-01-2017 | Japan here we come!

De eerste week van onze reis, belooft meteen een memorabele (en volle!) week te worden! Jeannette Stakenburg, culinair expert Japan, heeft een waanzinnig programma voor ons samengesteld.

Lees meer →

 

20-12-2016 | Reisschema bekend!

Met ons naderende vertrek nemen de plannen steeds concretere vormen aan. Inmiddels hebben we ons vluchtenschema compleet.
Over de precieze invulling later meer, maar hier alvast een kijkje in de globale planning:

Lees meer →

 

interieur-bottom.jpg