news_header.jpg

Trotse winnaar van de Gouden Koksmuts 2015!

Afgelopen maandag heeft team de Leuf tijdens de Horecava de meest prestigieuze kookwedstrijd om 'de Gouden Koksmuts' in de wacht gesleept!

Op maandag 12 januari vond de 55e editie plaats van de live 'battle' om de zeer begeerde Gouden Koksmuts. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor zes personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke konden worden gewinkeld. De creativiteit van de koks stond geheel centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol speelden.

De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks.  

De jury, bestaande uit de voorzitter Thomas Bühner, chef-eigenaar La Vie *** in Osnabrück, Paul Gelders, directeur Belgische Meesterkoks, Robert Kranenborg, SVH Meesterkok, Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf en Willem Himmelreich, jurysecretaris, beoordeelde de prestatie van de winnaar met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet. Ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten en de invulling van het thema Dutch Cuisine waren van groot belang.

De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 3100 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Rational, Koppert Cress, Index Hospitality Systems, Qook, Big Green Egg en door de sponsors VanDrie Group, HANOS, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Villeroy en Boch, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Vitamix, Verstegen, Jan van As, Rungis, De heeren van Loosdrecht, Heman, Henkova, Hoshizaki en Dr. Wiegert.

Bron: www.horecava.nl

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en specials?
Volg de Leuf op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

deleuf-bottom.jpg