news_header.jpg

Thuis genieten van De Leuf's SUMMER favourites

Met het wijnpakket, dat Michelle Van de Bunt onlangs samenstelde i.s.m. Anfors Imperial, wilden we een beetje 'De Leuf' bij u thuis brengen. De afname was indrukwekkend! Wat een heerlijke gedachte dat u thuis - wellicht in voorzichtig gezelschap - van onze favorieten heeft kunnen genieten :)

Inmiddels ziet het er EINDELIJK naar uit dat we u binnenkort zélf de wijnen weer mogen bijschenken. Tijd dus om VOOR TE PROEVEN én te VIEREN. Dat er weer wat ruimte komt, wat reuring... en dat u dat heerlijke wijntje hopelijk zéér binnenkort, bij ons op het terras weer tegenkomt.

Het wijnpakket bestaat uit 5 uiteenlopende stijlen. De wijnen en zijn dus toepasbaar bij veel verschillende gerechten en gelegenheden. Zo kunt u er thuis zelf een feestje van maken!

 

Muskat Zantho. Dit spiegelt echt het beeld van Muskat! Heel aromatisch en in de geur een verwachting van zoetheid maar daarentegen juist erg droog en fris. Waardoor het spannend blijft en dus niet zoet word. Een echte zomerwijn en perfect als aperitief! Daarbij ook lekker als tegenhanger bij het pittige/zoete van curry’s!

De tweede wijn is de Verdejo Carrasviñas uit de Rueda. Onder het motto ‘vakantie in eigen land’. Voor mij is dit een wijn die - als je het al ruikt en je sluit je ogen - je meteen naar Ibiza brengt. Fijn, aangezien het nu even niet meer kan. Heel licht en fris met een spannend bittertje, typerend voor verdejo. Ook perfect voor tijdens de lunch!

De chardonnay van Domein de Wijngaardsberg uit het Mergelland. Wat een mooi verrassend glas is dit! In de neus heel aromatisch, tropisch fruit, brioche/boter tonen. Maar in de mond juist heel mooi in de zuren. Perfecte balans. En daarbij... ook hier uit de omgeving, wat het extra leuk maakt!

Een zweigelt van Umathum. Een van de beste wijnmakers van Oostenrijk! 100% Zweigelt. Rijke zwarte bessen, kruidig, peperig maar in de mond ook tegelijkertijd ook fris. Met daarbij ook een klein tinteltje op de tong. Licht gekoeld nog lekkerder!

Tot slot de Barbera d'alba Ornati van Parusso. Zijn filosofie van wijn maken inspireerde mij echt! Hij deed het als een van de eerste in Italië op een andere manier wat in het begin niet meteen gewaardeerd werd omdat het niet op de authentieke manier werd gedaan. Maar wat een mooie wijn maakt deze man! Ornati, Rijpe kersen, hoge zuurgraad waar de Barbera druif bekend om staat en daarbij heeft hij de helft van de wijn op kleine houten vaten gerijpt om wat structuur te geven en de helft roestvrijstaal.

Het pakket bestaat uit:
3 x Burgenland Muskat Ottonel 2018 - Zantho
3 x Rueda 'Carrasviñas' 2019 - Félix Lorenzo Cachazo
2 x Mergelland Chardonnay 2016 - Wijngaardsberg
2 x Burgenland Zweigelt 2017 - Umathum
2 x Barbera d'Alba 'Ornati' 2018 - Parusso
 
U kunt het wijnpakket online bestellen voor € 176,70. De wijnen worden in heel Nederland gratis bezorgd op het moment dat u het schikt (ook avond- en weekendlevering). 
Zo heeft u een voorraadje om de zomer goed verzorgd door te komen.

Namens het hele team,
Proost en graag tot snel!

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en specials?
Volg de Leuf op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

deleuf-bottom.jpg