news_header.jpg

GaultMillau over De Leuf: "Onbetwistbare top"

De presentatie van de Gault&Millau op maandag 7 november bleek een extra feestelijke voor Restaurant de Leuf. Chef Bas van Kranen werd beloond met de prachtige titel 'Talentvol Chef van het jaar' , maar ook de waardering van het restaurant in de gids was een welkome verrassing.

Met een waardering van 17/20 punten is Restaurant de Leuf met een punt meer gewaardeerd dan in de gids van vorig jaar én behoren wij -volgens GaultMillau - weer tot de 'Onbetwistbare top'. Zie onderstaand wat Gault&Millau schrijft over Restaurant de Leuf. 

We zijn bovendien super blij en trots op onze chef Bas van Kranen en zijn titel Gault&Millau "Talentvol Chef van het Jaar".

De Gault&Millau Awards is een jaarlijks terugkerend evenement ter gelegenheid van de verschijning van de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids. Dit jaar, op 7 november jl., vond de feestelijke bijeenkomst voor het eerst plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, aan het slot van de openingsdag van de vakbeurs Gastronomie – Fine Food Professional Onze chef, Bas van Kranen, werd door Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar, samen met Jonathan Zandbergen.

‘Bas van Kranen geeft vanaf nu samen met Jonathan Zandbergen leiding aan de groep aanstormende talenten. En dat geeft een flinke verantwoordelijkheid’, aldus Gault&Millau 2017.

En verder: 

'Nog nooit in de recente geschiedenis van onze gastronomie was de golf zeer getalenteerde chefs zo groot als nu. En dat maakt een verkiezing tot Belofte van het Jaar extra bijzonder. Bas was souschef in restaurant De Leuf toen dat na het plotselinge overlijden van Paul van de Bunt door tumultueuze tijden moest. Door samen keihard te werken is het gelukt om het restaurant op een hoog niveau te houden. Bas van Kranen stippelde een duidelijke lijn uit. Eerlijke producten, herkenbaar en van de allerbeste kwaliteiten. Zijn gerechten zijn subtiel en van een grote precisie. De bordpresentaties zijn wonderschoon en de smakenbalans is vrijwel altijd gelaagd. Visualiteit speelt een grote rol in de gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud kunnen vermoeden, maar na de eerste hap weet je beter: hier is hoogstaand gepresteerd. '

Lees onderstaand het verslag uit de Gault&Millau gids.

 

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en specials?
Volg de Leuf op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

deleuf-bottom.jpg