BLOG | De Reis van Robin

Robin & Thijs
De afgelopen jaren heb ik de kans gekregen om me te ontwikkelen in verschillende topbedrijven. Begin 2017 vond ik het tijd om de wereld in te trekken om de verschillende eetculturen, ervaringen en inspiratie op te doen. Van januari tot mei heb ik met jeugdvriend Thijs Gerards 4 maanden door Azie en Australie gereisd. Van deze trip én mijn verdere reis terug naar de keuken van Restaurant de Leuf - waar ik in januari 2018 het stokje over zal nemen van Bas van Kranen - doe ik hier verslag.

Volg mijn reis via www.facebook.com/RestaurantDeLeuf waar nieuwe berichten gepubliceerd zullen worden of meld u aan voor onze nieuwsbrief om periodiek nieuws en artikelen per e-mail te ontvangen.

Met culinaire groet,

Robin van de Bunt
Volg me ook op Snapchat: Robinvdbunt

 

10-07-2017 | Aan de Bak(ker) bij Koos & André

In mijn missie nog zoveel mogelijk te leren voordat ik terugkeer in de keuken van De Leuf, leek het me -in navolging van mijn stage bij de slagerij- interessant om twee weken mee te lopen bij een bakkerij. En bij wie beter dan bij onze eigen, zeer gewaardeerde, broodleverancier bakker Koos van Eijndhoven? De afspraak was snel gemaakt en zo stond ik op dinsdagochtend voor de deur van zijn nieuwe winkel in Valkenburg “Koos & André”... 

 

 

Lees meer
14-06-2017 | Aan de slag bij Slagerij Ter Weele

Na vier maanden te hebben gereisd, was ik er écht weer aan toe om de handen uit de mouwen te steken en aan het werk te gaan. Hoewel onze trip natuurlijk een onvergetelijke ervaring was, blijkt  vier maanden niet werken, niet helemaal mijn ding!

Gelukkig stond er na thuiskomst alweer een bijzondere stage op de planning bij slagerij Ter Weele op de Veluwe... 

 

 

 

Lees meer
10-05-2017 | Onze beleving bij Restaurant André - Singapore

Als zogenoemde ‘kers op de taart’ van onze prachtige reis, hadden we tijdens ons verblijf in Singapore de kans om kennis te maken met chef André Chiang. Een Internationaal gevierd chef, van Taiwanese afkomst en eigenaar van zes restaurants waaronder het bijzondere Restaurant Andréin Singapore. Ondanks zijn overvolle agenda, wist hij een uurtje voor ons vrij te maken....

 

 

Lees meer
03-05-2017 | Singapore - Coming Home...

29 April, de verjaardag van Thijs. De wekker gaat om zes uur ’s ochtends. Tijd voor onze laatste stop: Singapore! Terug naar Azië, daar staan we met alle liefde vroeg voor op… (we houden van Azië!!) Om half elf vertrekt het vliegtuig en na een vlucht van zo’n 8,5 uur landden we rond half vijf lokale tijd in Singapore.

 

Lees meer
01-05-2017 | Sydney-Melbourne-Sydney

Na een te gekke tijd in Bali, vertrokken we op zondag 2 april naar Sydney om van daaruit Australië te verkennen.

Na wekenlang genoten te hebben van het heerlijke échte Azië- waar we allebei echt voor gevallen zijn- was Australië wel even een omschakeling... 

 

 

 

Lees meer
26-04-2017 | A trip 'Down Under' [Video]

Het einde van een waanzinnige reis komt langzaamaan weer in zicht. We kijken nog even terug op de highlights van onze trip door Australie, met o.a. Sydney, Restaurant Quay, Melbourne, Automata en de schitterende Blue Mountains.

 

 

Lees meer
13-04-2017 | Quay- Genieten aan de kade

Eén van Australië's meest geprezen restaurants is restaurant Quay, waar Peter Gilmore al jaren met veel succes de scepter zwaait in de keuken. Een absolute 'Must-do' op ons programma dus!

Restaurant Quay (=kade, kaai of aanlegplaats) is fantastisch gelegen in de haven van Sydney. 

 

 

Lees meer
06-04-2017 | Onze ervaringen bij Restaurant Locavore in Ubud

Eén van de geplande activiteiten waar we met ongeduld naar uitkeken was een bezoekje aan restaurant Locavore, één van de beste restaurants van Bali, gerund door een Nederlandse en een Indonesische chef.

We hadden om 12.45u gereserveerd en werden door het team van Locavore hartelijk ontvangen. Nadat we naar ons tafel waren gebracht kregen de drankenkaart waarop vooral het indrukwekkende aanbod goede cocktails er vanaf spatte. 

 

Lees meer
03-04-2017 | Vietnam in vogelvlucht [Video]

Onze belevenissen in het bijzondere Vietnam in vogelvlucht; Hanoi, Da Nang, Hoi An, Hue, My Son, Ho Chi Min City én het schitterende ha Long Bay

 

Lees meer
03-04-2017 | "Beachclub Bali" [video & verslag]

Na een aantal weken op hoog tempo te hebben rondgereisd waren we wel toe aan een zogenoemde ‘pas op de plaats’. Vier weken lang een vaste plek…een nieuw avontuur... Bali!

In de namiddag kwamen we aan bij ons hotel, waar we een heerlijk ruime kamer bleken te hebben. Het hotel was gelegen op een minuut of tien van kustplaats Seminyak...

 

Lees meer
27-03-2017 | Going down South

Ons volgende stop was het zuiden van Thailand. Vanuit Chiang Mai vlogen we naar het zuidelijke kustplaatsje Krabi. We hadden begrepen dat zowel Krabi, als het nabijgelegen Kho Lanta niet al te toeristisch zouden zijn.

Krabi, waar we twee nachten verbleven, maakte –zeker na al het mooist dat we al achter de rug hadden- weinig indruk. Hoge prijzen voor Thaise begrippen, en op culinair gebied viel er weinig te beleven. Gelukkig maakten we vervolgens de trip naar Kho Lanta, een nabijgelegen eilandje. Hier verbleven we drie nachten in een kleine bungalow, super mooi gelegen, direct aan het strand...

 

Lees meer
10-03-2017 | Trekking Thailand

Na een heerlijke tijd in Vietnam, was het tijd voor het volgende avontuur: Thailand. We begonnen in Bangkok en vanaf dat moment werd het alleen maar mooier...!

Nadat we 's avonds in Bangkok waren geland, gingen we even naar het hotel om ons op te frissen en de buurt te verkennen. Ons hotel was gelegen aan Khao San Road, de straat waar de film "The Hangover" is opgenomen…

 

Lees meer
02-03-2017 | Proevend, zonnend & kajakkend door Vietnam!

Na een treinreis van 24 uur zijn we eindelijk aangekomen op onze bestemming Da Nang, waar we drie dagen en twee nachten zouden verblijven. Eenmaal aangekomen bij ons hotel, hebben we - ongeduldig van de vele vertraging- direct een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen.

Het was heerlijk weer, dus we gingen direct op het strand aan! Na een mooie rit langs de kust en een bezoek aan de 'Lady Buddha' (de langste Boeddha van Vietnam!), was het tijd voor wat ontspanning met een lekkere verse kokosnoot aan het strand... 

 

Lees meer
13-02-2017 | Vijf dagen Vietnam

Na een week Hongkongs 'high-life' beleefd te hebben waren wij - én onze snel leeglopende portemonnee - toe aan de volgende stop; Vietnam.

We vlogen naar Ho Chi Min City, gelegen in het zuiden van Vietnam. Toen we op het vliegveld ons visum moesten laten accepteren kwamen we meteen terecht in een hectische drukte van hopen mensen die, net als wij, op het vliegveld stonden te wachten... en dat bij een graad of 28! Toen we de hectiek van het vliegveld achter ons konden laten begon het leuk te worden... 

 

Lees meer
06-02-2017 | [VIDEO] A taste of Hongkong

Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden hier weer een videoverslagje van ons bezoek aan Hongkong! 

Een waanzinnig indrukwekkende stad en ook culinair de moeite waard met veel fantastisch streetfood en Michelinrestaurants als Amber**, Peking Garden* en Lung King Heen***

Lees meer
30-01-2017 | Avond met een Amberkleurig randje

Vorige week waren we te gast bij restaurant Amber, waar de Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus sinds 2005 de sterren van de hemel kookt. Een heerlijke avond die we maar al te graag met jullie delen!

Amber is gelegen op de 7e etage van het indrukwekkende exclusieve hotel The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten door de uiterst vriendelijke (ook Nederlandse) F&B manager Tom Kooij. Hij ging ons voor naar onze tafel -werkelijk één van de mooiste plekjes van het restaurant- waar we naast elkaar de volledige zaak konden overzien. Er werd een glaasje champagne voor ons ingeschonken en chef Richard Ekkebus kwam ons even gedag zeggen, wat een aardige chef! Hij had een menu voor ons samengesteld, van welgeteld 11 gangen!

Lees meer
23-01-2017 | [VIDEO] Week 1: Japan here we are!

Hier een korte, visuele impressie van een waanzinnige eerste week in Japan.

Met speciale dank aan onze culinaire Japan-guide Jeannette Stakenburg, voor het fantastische programma en de gezelligheid!

 

Lees meer
20-01-2017 | Onze eerste belevenissen in Japan...

Onze eerste week is - zoals verwacht- voorbijgevlogen! Wat een totale waanzinnige overdosis aan indrukken, ervaringen en smaken... Jeannette heeft de behendigheid om voor een maand aan ervaringen met Japanse efficiëntie in een paar dagen te proppen. Nog vol van onze belevenissen in Narita en Tokyo staan we alweer op het punt om in de trein naar Osaka te stappen. Voordat het zover is geven we een klein inkijkje in onze eerste week aan de hand van een paar (willekeurige!) hoogtepunten;

Lees meer
13-01-2017 | Klaar voor de start!!

Om bij de vele geplande bezoeken niet met lege handen aan te komen hebben we een kaartje laten maken. Hierin wordt een korte introductie van onszelf en onze reis gegeven en komt natuurlijk ook die fantastisch inspirerende "Reis naar de Sterren" van mijn ouders aan bod.

No taste, no glory...

We zijn er klaar voor!

 

 

Lees meer
06-01-2017 | Japan here we come!

De eerste week van onze reis, belooft meteen een memorabele (en volle!) week te worden! Jeannette Stakenburg, culinair expert Japan, heeft een waanzinnig programma voor ons samengesteld.

Jeannette is een oude bekende die jaren geleden, tijdens een trip die ze maakte als Senior Purser bij KLM, mijn vader (Paul van de Bunt) uitnodigde voor een 'guided tour' door haar geliefe Japan. Gedurende 4 dagen liet ze hem van alles zien en uitgebreid kennis maken met de Japanse keuken. Een aantal jaar later heeft ze ook Bas (van Kranen) rondgeleid. Inmiddels werkt ze niet meer als Senior Purser, maar combineert ze haar liefde voor koken en voor Japan in haar kookworkshops en Japanreizen (Bezoek voor meer info: www.japanculinair.nl). Naar ik heb begrepen een absolute aanrader voor iedereen die de Japanse keuken van dichtbij beter wil leren kennen. We gaan het meemaken!

Lees meer
20-12-2016 | Reisschema bekend!

Met ons naderende vertrek nemen de plannen steeds concretere vormen aan. Inmiddels hebben we ons vluchtenschema compleet.
Over de precieze invulling later meer, maar hier alvast een kijkje in de globale planning:

15 januari 2017

Vertrek: Amsterdam Airport Schiphol (AMS) 12:45  
Aankomst: Hong Kong (HKG) 06:55 +1 

16 januari 2017
Vertrek: Hong Kong (HKG) 09:05
Aankomst: Tokyo, Narita (NRT) 14:05

Lees meer
Volg ons:  Volg Restaurant de Leuf op FacebookVolg Restaurant de Leuf op Instagramicon- Volg Restaurant de Leuf op LinkedInicon-Vind Restaurant de Leuf op Google+icon-Voilg Restaurant de Leuf op youtube

Reserveer online of telefonisch via: 045 575 0226 Restaurant de Leuf- Alliance Gastronomique   Restaurant de Leuf- Chaine des Rotisseurs